Binnen Kunstkracht creëren kinderen hun eigen kunst: ze maken zelf muziek, beeldende kunst, verhalen, theater en dans. Ook lokaal erfgoed wordt erbij betrokken. Dit kan op veel manieren. Vroeger was cultuureducatie vaak resultaatgericht; het ging om een zo goed mogelijk eindresultaat. Nu staat het proces steeds meer centraal. Kinderen oriënteren zich, doen onderzoek, maken een eigen plan van aanpak en gaan dan pas over tot creëren. Het creatief proces wordt altijd afgesloten met een goede evaluatie met de kinderen, inclusief presentatie.
Vaak worden er door bso’s kunstvakdocenten ingehuurd om deze activiteiten te organiseren. Maar: als pedagogisch medewerker kun jij ook een hoop zelf! Wil je ontdekken hoe je meer met het creatief proces kunt in jouw activiteiten? Of wil je hele nieuwe activiteiten bedenken, misschien wel een nieuwe kunstdiscipline aanbieden? Vraag de cultuurcoach om een kunstbrainstorm in te plannen. Een kunstvakdocent denk dan mee over de invulling van je eigen activiteiten of projecten.
Of ben je op zoek naar de juiste docenten om inspirerende beeldende kunst, dans-, muziek- of theateractiviteiten op jullie locatie te verzorgen? Dit kan tijdens de vakanties en ook tijdens reguliere schoolweken waardevol en haalbaar zijn. Cultuurcoach Jens denkt graag mee in het vinden van een goed match en kan bemiddelen.


Inspiratielessen bso & erfgoed
Voor de bso zijn een aantal lessen ontwikkeld waarin beeldende kunst en de omgeving worden samengevoegd. Ga met de kinderen op stap in jouw omgeving en doe er een verwerkende opdracht bij.
Op straatnamenjacht in…
- De Lier
- Naaldwijk
- Kwintsheul
- Wateringen
- Maasdijk
- Honselersdijk
- Poeldijk
- Monster & Ter Heijde
- ’s-Gravenzande
Verleden – heden – toekomst