Jubileumexpo 'HAPPY'

Gepubliceerd op maandag 6 juli 2020

Kunsthuis 18 viert haar 20-jarig bestaan door middel van de tentoonstelling 'Happy' , welke plaats vindt van 11 juli t/m 9 augustus 2020. Voor deze gelegenheid zijn kunstenaars die deel uitmaken van het bestuur, donateurs en vrijwilligers van de ruimte uitgenodigd.

 In december 2000 namen Inge Theunissen en Cor Burger het initiatief om Kunsthuis18 op te richten. Aan Zuideinde 18 te Naaldwijk stond een pand waar zij antikraak gebruik mochten maken voor een periode van drie jaar. Afijn, om een lang verhaal kort te maken, na 15 jaar verhuisde Kunsthuis18 naar Zuideinde 6. Dit verzamelgebouw “Kunstgarage”, fungeerde eerder als een autogarage en ambulancepost, werd eerst rigoureus door de gemeente opgeknapt. Daarna mochten de culturele organisaties Collectief Wit, ’t Atelier en Kunsthuis18 hun deel indelen en inrichten. In augustus 2015 nam Kunsthuis18 haar intrek op nummer 6. Alle jaren worden hier 10 exposities per jaar georganiseerd met behulp van bestuur, donateurs en vrijwilligers.

Met een dynamisch, enthousiast en collectief ontwerp stelt de tentoonstelling een dialoog over geluk voor. Ten eerste om de oprichting van het centrum te vieren en de tweede om een positieve omgeving te creëren in het licht van de wereldwijde crisis. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 20 werken met verschillende technieken, een opmerkelijke selectie van affiches ontworpen sinds het begin van Kunsthuis18, foto's van gedenkwaardige momenten en andere objecten die het culturele geheugen van de ruimte vormen. Na de feestelijke opening op zaterdag 11 juli van 16.00 - 18.00 uur is de expositie iedere zaterdag en zondagmiddag van 13.30 - 16.30 uur gratis te bezichtigen. Houdt voor extra activiteiten de social media kanalen van Kunsthuis18 in de gaten.