In Het Huis van Van Beurden

Gepubliceerd op maandag 25 mei 2020

Schuin tegenover de molen in Wateringen staat het huis waar gemeentearchitect Jan van Beurden woonde en werkte. De geplande verhalenavond op 19 juni in zijn huis gaat door, zij het in een andere vorm. Via het Youtubekanaal Het Huis van Van Beurden kan live worden genoten van verhalen van (oud)bewoners die een onbekend stukje Wateringse geschiedenis belichten.

In dit huis is een groot deel van het naoorlogse Wateringen ontstaan aan de tekentafel. Tot voor kort wisten eigenlijk alleen de kinderen van Jan van Beurden dat. De huidige bewoners wilden de geschiedenis van hun huis vastleggen en daarmee kwam dit verhaal boven tafel. Maar ook over het huis zelf en de persoon Van Beurden zijn leuke details te vertellen. Zijn archief is onlangs van zolder gehaald. Verleden, heden en toekomst komen aan bod op 19 juni. Bibliotheek Westland en de Historische Vereniging Wateringen Kwintsheul vertellen over de plannen voor 2021. Dan is het namelijk 75 jaar geleden dat gemeentearchitect Van Beurden in dienst trad bij de gemeente Westland en zullen de 220 werken van zijn hand centraal staan.

De verhalenavond is mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb en wordt live uitgezonden op 19 juni om 20.00 uur via de Facebookpagina en het Youtubekanaal Het Huis van Van Beurden.