De Plankeniers speelt: FLYING FEATHERS

Gepubliceerd op maandag 20 oktober 2014

Een kluchtig blijspel van Derek Benfield, gespeeld door De Plankeniers. Te zien op:
Zondagmiddag 2 november aanvang 14:00 uur
Maandagavond 3 november aanvang 20:15 uur
Dinsdagavond 4 november aanvang 20:15. uur

Alle voorstellingen vinden plaats in de Rabo zaal van de WestlandTheater De Naald, Stokdijkkade 3 te Naaldwijk. Kaarten kosten € 12.50 per stuk. Kaartverkoop: online via www.westlandtheater.nl of telefonisch (0174-636900 - di- t/m zo 12.00 - 16.00 uur) of aan de kassa van het theater.

Spel
Gerda van der Valk. Nora Winthrop
Cent Wageveld Henry Potterton
Simone Vellekoop Sarah Potterton
Claudia v.d. Hoeven Debby
Kim Guijken Jackie
Hanneke van Baalen Sally
Marga van Reeven Polly
Christian Buitelaar Mr. Tunnicliffe
Wim van Baalen Roger Featherstone
Regie: Marja Trumpi, Regie assistentie: Jacky Oorthuijs, Grime en kapwerk: Joke ter Schuur en Marlene Wols

Flying Feathers
Politiecommissaris Henry Potterton en zijn zus Sarah komen op bezoek in het landhuis van hun broer Bernard. Ze moeten er wat zaken gaan regelen voor die broer die onlangs is overleden vanwege een tragisch werkongeval dat plaats vond op de Schotse Orkaden. Henry Potterton treft het huis echter aan in een heel ander toestand dan verwacht. Waar is Bernards trouwe huishoudster mrs. Parker gebleven? Wat voert haar vervangster, de sluwe zakenvrouw mrs Winthrop, allemaal in haar schild? Wat komt die opgewonden dominee Featherstone hier eigenlijk doen? Wie is die merkwaardige Mr. Tunicliffe en wat doen al die knappe jonge dames hier? Voeren zij werkelijk alleen maar de kippen? Kom het meebeleven...

Over De Plankeniers
Een hechte groep spelers die al weer geruime tijd in de zelfde bezetting speelt. Per productie wisselt de regie. Gedurende de afgelopen maanden zijn de spelers druk in de weer geweest met het instuderen van Flying Feathers. Voor de meesten van hen was het de eerste kennismaking met het genre klucht. Een genre dat nog al eens onderschat wordt.

Verrassend
De Plankeniers probeert ieder jaar weer haar publiek te verrassen. Men streeft ernaar het publiek een zo gevarieerd mogelijk repertoire te brengen. Zo werd vorig jaar bijvoorbeeld het 40-jarig jubileum opgeluisterd met het tragikomische stuk ‘Mea L Loman' over het wel en wee van een oudere artieste die een come back probeert te maken.

Voorpret
Met veel plezier hebben de spelers gedurende hun repetitieperiode aan de voorstelling gewerkt. Er is heel wat afgelachen. Maar daarnaast ook serieus en hard gewerkt. Een klucht opvoeren is ambachtelijk werk. Situaties moeten perfect getimed in elkaar passen, concentratie en tekstkennis zijn daarbij onontbeerlijk.

Regie
De regie van 'Flying Feathers' ligt in handen van Marja Trumpi uit Rijswijk. Een toneel liefhebber van het zuiverste soort. Trumpi regisseert al velen jaren en staat daarnaast zelf ook nog regelmatig op de planken als (getalenteerd) actrice. Hoewel ervaren in het regisseren is 'Flying Feathers' haar eerste regiekennismaking met het onderschatte genre klucht. Samenwerken met De Plankeniers is niet nieuw voor Marja Trumpi. Zo regisseerde zij in 2008 het blijspel 'Dwazen' en in 2010 de muzikale voorstelling 'Beste mensen' door De Plankeniers gebracht in samenwerking met het theaterkoor 40Forever.

Over de schrijver
Derek Benfield (1926, Bradford, Engeland) werd al op jonge leeftijd aangestoken door de toneelmicrobe. Hij maakte van zijn hobby zijn beroep. Studeerde af aan de Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Zijn carrière als toneelacteur bracht hem via diverse repertoiretheaters tot in de Londense West End.

Eventueel aanvullende info is te vinden op www.deplankeniers.nl

Voor verdere informatie neemt u contact op met Wim van Baalen tel. nr. 06-51213826