Cultuureducatie marktplaats

Actief : Muziek bij elk thema

Maak jullie schoolthema helemaal compleet met drie gezellige en passende muzieklessen!

In de groepen 1 en 2 van de basisschool wordt vaak thematisch gewerkt. Alle lessen worden dan een aantal weken helemaal aan dit thema aangepast. Muziek kan daarbij natuurlijk niet achterblijven!

De vakdocent muziek verzorgt rondom het gekozen thema van de leerkracht/school een lessenserie van 3 lessen (30 min.) met verschillende liedjes en eventueel ritmes met schoolinstrumentjes. Eventueel kan er een uitvoering voor ouders of schoolgenootjes aan worden gekoppeld.

Doelen:

Liedjes zingen met kinderen kan uiteenlopende dingen betekenen, zoals: persoonlijke aandacht, troost/geruststelling, vrolijkheid, iets samen doen met een groep, het uiten van emoties, luisteren naar elkaar, gehoord worden.

Simpele melodieën leggen de basis voor muzikaliteit en een goed muzikaal gehoor. Liedjes zingen ondersteunt taalontwikkeling, taalvaardigheid en het vergroten van de woordenschat. Ritme, rijm, melodie en intonatie vormen de basis van taal. Het helpt om luister- en concentratievermogen te verhogen. Feiten in rijmpjes en liedjes worden vaak makkelijk onthouden (abc, tellen, seizoenen, enz.) De teksten stimuleren de fantasie. Bij muziek hoort bewegen: klappen of dansen (motorische ontwikkeling), een kringdansje of een spelletje. Samen een liedje leren en zingen zorgt voor een sterke verbinding binnen een groep.

Dit pakket kan eventueel ook twee of drie keer per schooljaar worden afgenomen.

Bij Muziekmeesters Westland is altijd aanbod op maat samen te realiseren. Neem vrijblijvend contact op via info@muziekmeesterswestland.nl

Doelgroepen

  • PO groep 1
  • PO groep 2

Disciplines

  • Muziek
  • Vakoverstijgend

Duur
3x 30 min.

Voorwaarden

Het thema en de periode moeten ruim van te voren worden doorgegeven aan de muziekdocent. Uiterlijk twee weken voor de lessen vindt een telefonisch overleg plaats met de leerkracht over de invulling van de lessen.

Kosten
100,-

Log in om lesmateriaal te downloaden
Aanbieder

Muziekmeesters Westland

Bezoekadres (hoofd)locatie
Kon. Julianaweg 160
2691 GH 's-Gravenzande

Mobiel: 0641254207
http://www.muziekmeesterswestland.nl

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.