'Westland Fairtrade in 2018!'

Gepubliceerd op donderdag 10 november 2016

Verkoopt jouw organisatie Fairtrade consumpties in de kantine of tijdens de pauze in een voorstelling? Gebruik je zelf Fairtrade koffie en thee?
Je wilt met je organisatie graag een bijdrage leveren aan eerlijke handel, maar wat zijn de mogelijkheden? Onder andere daarover gaat het Symposium “Westland Fairtrade in 2018!” op 23 november in De Westlandse Druif.

De ambitie om Fairtrade gemeente te zijn en worden is uitgesproken door diverse maatschappelijke en andere organisaties in het Westland. De gemeente Westland staat achter deze ambitie en dit initiatief. Opvolgend heeft de gemeenteraad de motie aangenomen om te komen tot een Fairtrade gemeente. Hiermee neemt zij haar verantwoordelijkheid om iets te doen aan de lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden in de derde wereld door Fairtrade producten te promoten en vraag en aanbod te vergroten van Fairtrade producten die staan voor eerlijke handel. Tegelijkertijd biedt de gemeente hiermee een platform om duurzame consumenten, bedrijven en organisaties en de gemeente Westland met elkaar te verbinden en duurzame projecten te bevorderen.

Maar hoe nu verder? Hoe wordt Westland een Fairtrade gemeente? En wat betekent dit voor bijvoorbeeld winkeliers, supermarkten, horeca, tuinbouwondernemers én (culturele) organisaties? Maar bovenal, hoe kun je mee doen?

Op 23 november a.s. tijdens een Informatiebijeenkomst hoor je er alles over. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld wordt duidelijk hoe de gemeente Westland Fairtrade kan worden. En natuurlijk krijg je ook antwoord op de vraag hoe jij of je organisatie kan aanhaken bij of bijdragen aan het initiatief.

Fairtrade gemeente zijn is onderscheidend en draagt bij aan de verbetering van de lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden in de derde wereld. Westland laat hierdoor zien zelf ook te staan voor eerlijke handel.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via Jolanda Robinson | De Rode Draad jrobinson@derodedraad.nu. Je krijgt het definitieve programma toegestuurd.

Thema:
Symposium “Westland Fairtrade in 2018!”

Locatie:
Westlandse Druif
Vlotlaan 535
2681 TW Monster

Tijdstip:
19.00 – 22.30 uur