Historische informatiemarkt brengt geschiedenis tot leven

Gepubliceerd op maandag 3 oktober 2016

Wie ook maar een beetje houdt van geschiedenis rept zich op zaterdag 8 oktober naar De Hofboerderij in Wateringen! Maar liefst eenentwintig organisaties uit Westland, Midden-Delfland, Loosduinen en Rijswijk presenteren er tijdens de Historische Informatiemarkt hun collecties, activiteiten en publicaties.

Benieuwd naar de historie van je eigen straat, familie, winkels, scholen, kerken, sportclubs en bijzondere evenementen? Tijdens de informatiemarkt kom je van alles te weten over dorps- en streekgeschiedenis, families en stambomen, molens en monumenten, posterijen en filatelie, brandweer en hulpverlening, en archieven en musea. Speciaal voor de markt is er historisch brandweermaterieel naast de Hofboerderij opgesteld!
Ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis is er aandacht voor het thema 'Grenzen'. Elke deelnemer toont een eigen kijk op gemeentegrenzen, parochiegrenzen, gewijzigde grenzen en grensverleggende mensen.

Van 10.00 tot 16.00 uur staan vrijwilligers klaar om de bezoekers te ontvangen met het grootste aanbod van regionale geschiedenis ooit.

De organisatie is in handen van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul. De Hofboerderij is gelegen in het Hofpark in Wateringen, bereikbaar met bus 30, halte Harry Hoekstraat. In het park zijn 40 parkeerplaatsen. De toegang en de koffie zijn gratis. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door Meesterbakker Roodenrijs.

Deelnemers: Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul, Werkgroep Oud Monster, Historische Vereniging Oud-Schipluiden/Museum Het Tramstation, Werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk, Historisch Archief Westland, Historische Vereniging Maasland, Studiegroep Genealogie Westland, Stichting Oud Loosduinen/Loosduins Museum, Westlands Museum, Historische Werkgroep Oud 's-Gravenzande, Molen Organisatie Westland, Midden-Delfland en Omstreken, Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, Stichting Historisch Brandweermaterieel Haaglanden, Postzegelvereniging Monster, Stichting Monumentaal Westland, Historische Vereniging Rijswijk, Genootschap Oud Westland, Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk, Bibliotheek Westland-Westlandse Pronkkast.

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/events/982209345240913/