Oude Kerk Klassiek met Westland Saxofoon Orkest

Gepubliceerd op maandag 5 januari 2015

Het Westland Saxofoon Orkest brengt tijdens dit concert van Oude Kerk Klassiek het programma Fansaxtic. Met solisten Tjako van Schie op de piano, Daan van Koppen op de saxofoon en het duo Tjako van Schie & Eric-Jan de With.

Zondag 25 januari is het Westland Saxofoon Orkest te gast tijdens Oude Kerk Klassiek, een initiatief van WestlandTheater De Naald i.s.m. Stichting Vrienden van de Oude Kerk en Westland Cultuurweb. Op het programma staan werken van o.a. Robert Schumann, Edward Elgar, Darius Milhaud, George Gershwin, Jimmy Dorsey.

Het Westland Saxofoon Orkest (WSO) is ontstaan na de Westland Saxofoondag in 2012. Zo’n 20 saxofonisten, varie?rend van bas tot sopranino, spelen bij het orkest. Het WSO kent een uitgebreid en gevarieerd repertoire en een minstens zo gevarieerde concertagenda. Het orkest trad onder anderen op met grote namen als Leo van Oostrom, Arno Bornkamp, Benjamin Herman, Hubert-Jan Hubeek en Tjako van Schie. De initiatiefnemer en tevens dirigent van het Westland Saxofoon Orkest is Erik-Jan de With. Het orkest werkt projectmatig en repeteert ter voorbereiding op een concert een aantal keren intensief.

Erik-Jan de With is de initiatiefnemer van het Westland saxofoonorkest en wil met het orkest laten zien dat de saxofoon een veelzijdig instrument is.

Kaartverkoop via WestlandTheater De Naald. Aanvang 15.00 uur