Kunstkracht verdiepingsreeksen

Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2020

Nieuw programma: eenvoudiger samenwerken met vakdocenten in de Kunstkracht-leerlijnen

Voor de Kunstkracht-verdiepingsreeksen hebben we een volledig nieuwe structuur opgetuigd. Na een grondige evaluatie kwamen we tot de conclusie dat de vorige werkwijze te arbeidsintensief en onduidelijk was voor de scholen. Dát hebben we beetgepakt.

Inmiddels zijn alle leerlijnen volledig herzien: theater, muziek, dans, literatuur & filosofie, muziek, beeldende kunst en media. De basisreeksen zijn nog zoals ze waren, de verdiepingsreeksen zijn nu veranderd. De verdiepingsreeksen bestaan uit vijf lessen, waarvan er nu standaard twee door een externe vakdocent gegeven worden. De andere drie lessen geef je zelf. De losse workshops zijn komen te vervallen. Op onze website vind je nu losse workshops van aanbieders.

In de Kunstkracht-verdiepingsreeksen kun je bijvoorbeeld samenwerken met dansschool Dance For You, Dance Innovation, theaterschool Koperen Kees, muziekdocent Kevin Zwinkels, mediadocent Floor Fortunati en literatuurdocent Marja van Rossum. De komende tijd verschijnen er steeds meer nieuwe aanbieders op onze website bij de Kunstkracht-leerlijnen!

Als je een verdiepingsreeks wilt inzetten, heb je dus voortaan standaard een externe vakdocent voor de twee externe lessen nodig. Maar dat hebben we eenvoudig en overzichtelijk gemaakt. Je hoeft niet meer zelf op zoek naar aanbieders met wisselende kosten. Het werkt nu als volgt:
  • Aanmelden voor een verdiepingsreeks kan via de website van Cultuurweb; wij regelen alles.
  • Voor de inzet van een externe verdiepingsreeks betaalt de school €4 per leerling. In de praktijk kost een vakdocent meestal meer, vanuit de subsidie leggen wij het verschil bij. Cultuurweb stuurt hier achteraf een factuur voor naar de school. 
  • Je kunt met een losse klas een verdiepingsreeks afnemen, maar ook met de hele school.
  • Bij de aanmelding geef je aan in wat je qua planning wilt en of je voorkeur hebt voor een specifieke docent. 
  • Staat er nog geen actieve aanbieder bij de specifieke reeks op onze website? Geen probleem - neem contact met ons op en wij zorgen dat er een aanbieder wordt gevonden. 
Alle verdiepingsreeksen en bijbehorende aanbieders vind je op onze bekende Kunstkracht-pagina. Aanmelden voor een verdiepingsreeks doe je eenvoudig via dit formulier. Op de Kunstkracht-verdiepingsreeksen zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Heb je nog vragen? Neem contact op met je cultuurcoach of stuur een mail naar info@westlandcultuurweb.nl