Opening culturele seizoen met Podium Westland

Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2019

Op zaterdag 7 september a.s. is het weer zover, Podium Westland! Het centrum van Naaldwijk wordt van 11.30 tot 17.30 uur omgetoverd tot één groot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen, exposities en workshops kan iedereen genieten van al het mooist wat het culturele veld van Westland te bieden heeft.

Op tien bijzondere locaties presenteert het festival meer dan honderd activiteiten. Een greep uit het programma: het WestlandTheater De Naald is het podium voor lokale dansscholen en koren. Op de patio zijn er verrassende optredens van comedians. Kinderen vermaken zich in de Bibliotheek Westland met diverse workshops en theater- en muziekvoorstellingen. In het nieuwe Paradepark tegenover De Naald zijn er kennismakingen met o.a. Muziekmeesters Westland en toneelverenigingen. Naast het luisteren naar jonge talenten treedt ook Blazers Collectief West hier op. Op het Wilhelminaplein staat de caravan van Leon Drums en worden er beeldende kunst workshops verzorgd door IETS Creatief en Sarina Missot. Deze locatie is ook het podium voor dé drumbattle van het jaar! PiusX/Phoenix, PerQzzy, Kabaal en leerlingen van Ron van Elswijk laten hun muzikale kunsten zien. Tevens staat hier een kasje waarvan het programma is gevuld met de mooie woorden van Schrijvers tussen de kassen. Sinds dit jaar kunnen er ook creatieve workshops worden gevolgd bij de Pianobar. In winkelcentrum De Tuinen is het mogelijk mee te werken aan het grootste schilderij van het Westland. Ook laten koren en orkesten van zich horen. Op het Havenplein bij café de Slimmerick wordt het MCW podium weer opgebouwd. Verschillende Westlandse bands zorgen ervoor dat Podium Westland met een knaller wordt afgesloten (tot 22.00 uur).

Kortom: kunst en cultuur voor jong en oud, in alle mogelijke verschijningsvormen. Podium Westland 2019 is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens zijn gratis en staan open voor iedereen.

Nieuwsgierig naar alles wat er op 7 september te zien, horen en doen is? Check de timetable van Podium Westland. Kijk voor actuele informatie op Facebook.