Maatschappelijke stage: de nieuwe vrijwilliger?

Gepubliceerd op donderdag 27 oktober 2016

Kan jouw vereniging of organisatie wel wat extra handen gebruiken? Geef je jongeren graag de kans de maatschappij en hun eigen talenten te ontdekken?

Een maatschappelijke stage is een vorm van vrijwilligerswerk voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Vanaf het schooljaar 2014/2015 is de verplichte maatschappelijke stage door de Rijksoverheid afgeschaft. De gemeente Westland hecht grote waarde aan het voortbestaan van deze stages en stelt middelen beschikbaar voor de organisatie van de maatschappelijke stages aan alle scholen voor voortgezet onderwijs.

Vitis Welzijn fungeert als stagemakelaar en heeft hiervoor een stagebank ingericht. Voor deze stagebank is Vitis Welzijn op zoek naar stageplaatsen bij maatschappelijke organisaties. ’s Avonds, in het weekend of tijdens schoolvakanties zijn leerlingen beschikbaar om te helpen bij diverse activiteiten.
Denk aan een extra handen bij een groot evenement of juist kleine taken tijdens de reguliere werkzaamheden. Laat leerlingen een praatje maken met bewoners, helpen met de catering, gasten ontvangen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Wanneer je zorgt voor een gezellige sfeer en aandacht hebt voor de leerlingen, houdt je organisatie er wellicht een nieuwe vrijwilliger aan over!  
Vacatures voor de stagebank kun je melden bij Vitis Welzijn, Vrijwillige Inzet, contactpersoon is Marja Hogervorst, tel. 0174-630358, e-mail m.hogervorst@vitiswelzijn.nl