Expositie RESTdieren door kinderen Kwest, Okidoki en Simba

Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2015

Op 7 mei hebben honderdvijftig kinderen van de buitenschoolse opvangorganisaties Kwest, Simba en Okidoki meegedaan aan een uniek beeldende kunst project. Onder leiding van vier beeldend kunstenaars hebben zij deze dag gewerkt aan echte eigen kunstwerken: grote “restdieren”, die de komende maand voor iedereen te bewonderen zijn op Kinderboerderij de Kreek en in de bibliotheek van Monster.

Met de fantastische gedichten van Cees Buddingh als inspiratiebron zijn de kinderen hun eigen dieren gaan bedenken en creëren. Na het horen van de gedichten fantaseerden de kinderen er op los en werden bestaande dieren volop met elkaar gekruist. Met de meest fantastische resultaten: een koe vermengd met een eend en een kip;  een combinatie van een krokodil met een tijger en een vlinder.

De kinderen hebben tijdens deze workshops ervaren hoe het is om hun fantasie te prikkelen, materiaal te ontdekken en iets totaal nieuws te creëren. Daarnaast hebben de kinderen met dit project hoe ze afval kunnen hergebruiken en letterlijk een nieuw leven kunnen geven. Van waardeloos materiaal tot geweldige nieuwe RESTdieren.

De beeldend kunstenaars Juliette van der Walle, Iris Scheffers, Masja Pakvis en Agnes Hulleman hebben elk op meerdere locaties van de BSO’s de lessen verzorgd. Het project is ondersteund en mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb.

Het resultaat is gedurende geheel juni te zien op Kinderboerderij de Kreek en in de bibliotheek van Monster.