Tentoonstelling ‘100 jaar trouwen in het Westland’

Gepubliceerd op donderdag 7 mei 2015

Opening tentoonstelling ‘100 jaar trouwen in het Westland’

De presentatie van het boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’ samengesteld door Marjoke van Arnhem-van Baalen is tevens het startsein voor de in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Naaldwijk te houden tentoonstelling. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk voor het publiek op vrijdag 8 mei van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 9 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de tentoonstelling worden er o.a. trouwjurken, trouwpakken, trouwboekjes en andere trouwmemorabilia getoond van bruidsparen die ook een plaats hebben gekregen in het boek. De tentoonstelling is een initiatief van de samenstelster van het boek en het Historisch Archief Westland.

De tentoonstelling zal op 8 mei geopend worden door mevrouw Ineke Strouken, directeur Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.

Het boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’  geeft een overzicht van trouwfoto’s en verhalen van bruidsparen tussen 1915 en 2014. Op de tentoonstelling zijn alle 100 trouwfoto’s die in het boek staan te bewonderen. Tevens zijn diverse trouwboeketten nagemaakt en is er aandacht voor bloemdecoratie. Blikvanger op de tentoonstelling zullen zijn een trouwservies uit 1915 en een trouwjurk uit 1953.

Vanzelfsprekend is het boek vanaf 8 mei ook te koop bij de Westlandse boekhandels. Tijdens de tentoonstellingsdagen in de Oude Kerk geldt een speciale tentoonstellingsprijs van € 12,50.

Na de tentoonstelling zullen de 100 trouwfoto’s nog geruime tijd door het Westland reizen en te zien zijn in zorginstellingen, openbare gebouwen en bibliotheken