Openingsweekend Westlands Museum

Gepubliceerd op donderdag 23 april 2015

Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei opent het Westlands Museum haar deuren na een grootschalige verbouwing. De presentaties zijn volledig vernieuwd en de bezoekersfaciliteiten fors verbeterd, waardoor jong en oud er een ideaal dagje uit van kunnen maken. De openingstijden zijn verruimd. Voortaan is het museum alle dagen van het jaar geopend, met uitzondering van de maandagen en feestdagen.

In de vaste tentoonstelling krijgt de bezoeker een goed beeld van het ontstaan van de streek, startend bij de Romeinen en eindigend bij de ultramoderne tuinbouwbedrijven die er nu zijn. De museumobjecten vertellen dat verhaal en via diverse interactieve media kan diepgaande informatie worden verkregen. Op de bovenverdieping is een tweede presentatie met aandacht voor het thema ‘Westlands transport door de eeuwen heen’.

Bij de vernieuwing van het museum is veel aandacht gegeven aan leermogelijkheden en activiteiten voor kinderen. De familiezolder met mega-touchscreens en oude Westlandse spellen staat garant voor veel spektakel.

Dit openingsweekend is het museum beide dagen open van 13.00 – 17.00 uur. De toegang voor kinderen is gratis. Voor hen zijn er speciale activiteiten zoals schminken, kistjes timmeren en plantjes oppotten. Gezien de te verwachten drukte wordt aangeraden zoveel mogelijk per fiets te komen.