ADA & Her Skies exposeert in de Hofboerderij

Gepubliceerd op maandag 27 oktober 2014

In de maand november exposeert Ada Sinke in de weekenden vanaf zaterdag 1 november tot en met zondag 1 december in de hofboerderij te Wateringen (13.30 - 16.30 uur).

Over...
Ada Sinke is als beeldend kunstenaar een typische “laatbloeier” . Rond haar 45-ste volgde ze naast drukke banen als sociologe De Kleine Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Daarna koos ze voor de Opleiding tot Tekentherapeut en uiteenlopende schildercursussen. Ze gaf ook zelf les, waarin de deelnemers met veel plezier hun eigen creativiteit ontdekten. Nu ze allerhande verantwoordelijkheden niet meer heeft, kan haar passie voor het schilderen de ruimte krijgen die het verdient.

Een grote inspiratiebron voor Ada vormen de landschappen van haar (wandel)reizen in binnen- en buitenland.Die schildert ze weliswaar op een herkenbare wijze maar het resultaat is een meer sferisch beeld. Niet zelden kiest ze daarbij die momenten dat de opkomende of ondergaande zon lucht en water kleurrijk betovert.

Ze schildert met acryl bij voorkeur op hout maar doek gaat ze niet uit de weg als ze die textuur wil benutten. Haar luchten vormen een duidelijk herkenbare handtekening.

Reden deze landschappen onder de titel ADA & Her Skies in een reizende tentoonstelling te exposeren.