Culturele aanbieders op basisscholen met Kunstkracht 10

Gepubliceerd op woensdag 8 oktober 2014

Het afgelopen jaar hebben we, in samenwerking met een aantal Westlandse basisscholen en kunstvakdocenten, een grote slag gemaakt met het ontwerpen van de lessen cultuureducatie voor de basisscholen in het Westland. Onder de noemer 'Kunstkracht 10' willen we cultuureducatie in een doorlopende leerlijn aanbieden op basisscholen, zodat er consequent kan worden gewerkt aan het vergroten van de creatieve competenties bij de leerlingen. Alle informatie over Kunstkracht 10 vindt u  hier.

Voor 2014 stonden de basislessen voor de leerlijnen dans, theater en muziek op het programma en nu zijn de eerste lessen af. Aan onze website is een nieuw onderdeel toegevoegd waar de lessen te vinden zijn. Neem alvast een kijkje; de eerste lessen theater, dans en muziek staan al online. Deze vindt u hier. De komende weken zullen we alle basislessen theater, muziek en dans voor groep 1 t/m 8 uploaden.

Momenteel wordt er gewerkt aan de verdiepende leerlijnen en de workshoplessen die ook onderdeel zijn van de doorlopende leerlijn. In deze lessen is er ruimte voor aanbod van het Westlandse culturele veld. Zie deze powerpoint voor meer informatie. Heeft u interesse om in deze leerlijnen te participeren als cultureel aanbieder? Neem dan contact op met Ilona Rozenboom via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.