Zomerprogramma Westlands Museum

Gepubliceerd op maandag 14 juli 2014

Het Westlands Museum opent haar deuren deze zomer al in de ochtend. Toeristen en andere geïnteresseerden kunnen op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 17.00 uur het museum bezoeken. Dit gaat door tot de grote renovatie van start gaat, op 8 september. Op zaterdagen is het museum geopend van 13.30 – 17.00 uur.

Gedurende de zomer wordt er elke vrijdag om 14.00 uur een rondleiding verzorgd voor individuele bezoekers, jong en oud. De rondleider geeft een overzicht van de Westlandse geschiedenis en de ontwikkeling van de tuinbouw, de kassenbouw en het veilingsysteem. Tijdens de rondleiding wordt er ook een demonstratie ‘klokveilen’ gegeven, waar de bezoekers aan deel kunnen nemen. Tot slot maakt u een wandeling door de historische tuin van het museum, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. De eerste rondleiding vindt plaats op vrijdag 18 juli, om 14.00 uur.

Het Westlands Museum is gevestigd aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Toegangsprijzen: Volwassenen € 4,00, 65-plus € 3,50; kinderen 6 t/m 18 jaar € 1,50; museumkaarthouders en jongste kinderen gratis. Er zijn geen extra kosten voor deelname aan de rondleidingen op vrijdag.

Zie www.westlandsmuseum.nl voor meer informatie.