Motorendag bij het museum

Gepubliceerd op donderdag 26 juni 2014

Zondag 6 juli organiseert het Westlands Museum een Motorendag met demonstraties van stationaire motoren die gebruikt werden voor de aandrijving van oude tuinbouwmachines. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende verzamelaars van oude machines.
Op een veld naast de museumtuin zijn vele tientallen oude stationaire motoren te zien en te horen. Ze werden gebruikt als aandrijving voor tuinbouwapparaten, zoals dorsmachines en waterpompen. Op een historische kachel-oven worden deze middag Oud-Hollandse poffertjes gebakken.


Als land- en tuinbouwmachines zijn onder andere te zien: wanmolens, ploegen, grondfreesmachines en water- en gierpompen uit vroeger tijd. Er is een peen-spoelmachine te zien, waarmee de zandige wortelen of peen gereinigd werden. Verder zijn er tal van historische trekkers met verschillende aanbouw-werktuigen, oude vrachtwagens voor transport van de groenten naar de veiling en enkele oude personenwagens waarmee de vertegenwoordigers in tuinbouwmaterialen vroeger de tuinders bezochten.

Speciaal voor de kinderen is er een ouderwetse brandweerwagen met een aparte motorspuit. De kinderen mogen hiermee aan de gang om te proberen borden om te spuiten. De Motorendag is op deze zondag te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur, aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk.