Project : Op stap met een kunstenaar: luister, verwonder en ontwerp

Kinderen verrijken door naar beeldende kunst te kijken

Na een voorbereidende les in de klas over de historie van 's-Gravenzande gekoppeld aan het werk van José Knippenberg, gaan de leerlingen met de kunstenaar op excursie naar de Kunstwand, het hartritme van 's-Gravenzande. Door middel van actieve opdrachten leren ze over het creatief proces en het verhaal achter dit kunstwerk. In een daaropvolgende les op school kruipen ze in de rol van een kunstenaar en ontwerpen naar aanleiding van een gekaderde opdracht een prototype van een groot openbaar kunstwerk.

Doelgroepen

  • PO groep 5
  • PO groep 6
  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Beeldend
  • Erfgoed

Duur
Voorbereidende les: 45 minuten. Excursie en beeldende les op school: elk 75 minuten

Voorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan het programma dient de leerkracht zelf n.a.v. het beschikbare lesmateriaal een voorbereidende les te verzorgen in de klas. Tijdens de excursie en beeldende les zijn er min. 2 volwassenen begeleiders (leerkracht en ouder/stagiair) vereist. 

De leerkracht komt zelf (op tijd) naar de Kunstwand met de leerlingen. Hij of zij zorgt ervoor dat klas in 5 tafelgroepjes is ingericht voor aanvang van de beeldende les door de kunstenaar. De kunstenaar verzorgt al het materiaal. Het lesmateriaal wordt voor aanvang van het project digitaal verstuurd naar de betrokken leerkracht door Cultuurweb.

Kosten
€5 per leerling

Log in om te reserveren
Aanbieder

JOSÉ BEELDEND

Bezoekadres (hoofd)locatie
's-Gravenzandseweg 252
3151TV Hoek van Holland

Mobiel: 0622992267
info@joseknippenberg.nl
https://joseknippenberg.nl/

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.