Meer Kunst in het Westland

Meer Kunst in het Westland

Stichting Kunstmuseum Westland ijvert sinds medio 2017 voor een kunstmuseum in de gemeente Westland. MEER KUNST IN HET WESTLAND, is het motto. We willen gaan opereren vanuit het Westlands Museum. Een eigen kunstmuseum in de vorm van een kunstafdeling in het Westlands Museum, dient verschillende doelen:
-de kunstcollecties van de gemeente en van het Westlands Museum beheren én tonen aan het publiek
-wisselexposities samenstellen die de cultuur en de historie van onze streek belichten
-bezoekers een breder palet bieden van de Westlandse cultuur en kunst
-Westlandse kunstenaars een podium geven.
Het Historisch Archief beheert de vaste collectie van de gemeente. Deze bestaat uit honderden kunstwerken, voor een groot deel schilderijen en prenten. Het Westlands Museum heeft bijna tweehonderd schilderijen in bezit, die voor een groot deel ook opgeslagen zijn in het archiefdepot. De gemeente bezit daarnaast diverse sculpturen die in de openbare ruimte van Westland staan. En er is er een aantal particuliere Westlanders dat kunst verzamelt, vaak schilderijen die een herkenbaar Westlands landschap laten zien. Veel Westlandse kunst van niveau bevindt zich elders, van het Haags Historisch Museum tot het Rijksmuseum.
Wij streven naar een professionele expositieruimte voor Westlandse kunst van welke kunstdiscipline dan ook. Naast een vaste collectie willen wij voortdurend wisselexposities organiseren. Voor deze wisselexposities kunnen we kunstwerken van musea lenen (bruiklenen) ter aanvulling van eigen kunstwerken, maar ook bijvoorbeeld hedendaagse Westlandse fotografen in combinatie met archieffoto’s tonen; of een tentoonstelling rond een Westlands thema organiseren door jonge Westlandse kunstenaars een opdracht te geven.

Contact

Bezoekadres (hoofd)locatie
Hoevelaan 9
2681JL Monster

Tel: 0174244315
ljmvdend@kabelfoon.nl
www.meerkunstinhetwestland.nl

VOLG ONS OP:

Actief in de volgende disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.