Saxofoonorkest dat projectmatig (moderne) klassieke muziek speelt

Westland Saxofoon Orkest

“It is always a real pleasure working with and seeing first hand, the wonderful Westland Saxophone Orchestra.”
Dat zijn de lovende woorden van de Britse top saxofonist en componist Andy Scott, op wiens uitnodiging het Westland Saxofoon Orkest in november 2016 in Manchester op het podium stond.

Naast deze bijzondere samenwerking met het Royal Northern College of Music heeft het circa twintig koppen tellende orkest onder andere gespeeld op de podia van de Beurs van Berlage, het jaarlijkse grote evenement Festival Classique en het Westland Saxofoon Festival.

Op haar cv heeft het WSO al optredens met grote namen zoals Arno Bornkamp, David Kweksilber, Leo van Oostrom en Benjamin Herman, bekend van de New Cool Collective Big Band. De saxofonisten timmeren hard aan de weg onder de bezielende leiding van dirigent en saxofonist Erik-Jan de With. Met zijn saxofoonorkest wil hij laten zien dat de saxofoon een veelzijdig instrument is. De ingrediënten: een mix van klassieke en moderne muziek, projectmatig werk en intensieve repetities ter voorbereiding op een concert. En met succes: in 2015 verscheen de eerste cd en deze zomer viert het Westland Saxofoon Orkest haar eerste lustrum.

Contact

Bezoekadres (hoofd)locatie
Julianastraat 49
2685 BB Poeldijk

Mobiel: 0611066370
http://www.westlandsaxofoonorkest.nl

VOLG ONS OP:

Actief in de volgende disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.