Basisreeks - Beeldend - PO groep 2

Kunstkracht

Vliegende voertuigen

Les 1:
De leerlingen maken gebruik van verschillende vormen om hun eigen vliegtuig van een wc-rol te maken. Door samen piloot en copiloot te spelen kunnen ze aan het einde van de les hun vliegtuig heen en weer laten vliegen.

Les 2:
De piloot wil op reis, hup de lucht in, maar hij mist nog passagiers. De leerlingen tekenen zichzelf met stiften als passagier of piloot.

Les 3:
Na wat knippen, vouwen en kleuren hangen de leerlingen aan het einde van de les aan hun zelf gemaakte propeller en vliegen door de lucht.

Les 4:
De leerlingen rijgen kartonnetjes en rietjes aan ijzerdraad en maken al buigend een ruimtelijke basisvorm voor hun vliegmachine.

Les 5:
De leerlingen kijken wat er nog ontbreekt aan hun vliegmachine en maken hun vliegmachine af met satéprikkers, gekleurd papier en gekleurde tape.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Beeldend
Thema Vliegende voertuigen
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om afbeeldingen te laten zien (digitaal of geprint).
  • Gereedschap: lijmpotjes met lijmkwasten, lijmstiften, scharen, één kniptang.
  • Kunstmaterialen: wc-rollen (één per leerling), rechthoekig gekleurd papier (10x15,5 cm), touwtjes (één per leerling, ongeveer 2 meter lang), papier 10x5 cm, pasfoto van iedere leerling, stiften, paperclips, ijzerdraad (dun, in stukken geknipt en uiteinde omgekruld), rietjes (in twee of drie stukken geknipt), kartonnetjes (kleine vierkantjes en rechthoekjes, variërend van 3-10 cm), satéstokjes, gekleurd isolatietape, kartonnetjes, gekleurd papier (ongeveer A6, mogen ook gescheurde restjes zijn).
  • Drie verschillende zelfgemaakte vliegtuigen (van wc-rollen).
  • Afbeelding: piloot (printen, knippen en plastificeren).
  • Instructieblad en model Roto-copter (per leerling geprint).
Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.