Verdiepingsreeks - Muziek - PO groep 8

Kunstkracht

Doe maar dramatisch

In deze lessenreeks wordt geleerd hoe leerlingen hun stem gezond en bewust kunnen gebruiken. Ze leren zang in te zetten als communicatiemiddel en houden hierbij rekening met vorm en betekenis. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan houding, stemgebruik, stijl, acterend zingen dan wel zingend acteren, dansend zingen, dansend acteren en expressie in je stem.

Les 1:
De leerlingen maken kennis met het genre musical. Er wordt gewerkt aan de zanghouding van de leerlingen. Ook wordt er ingegaan op de muziekgeschiedenis van de musical.

Les 2 (extern):
Van een vakdocent leren de leerlingen hoe ze hun stem als expressiemiddel kunnen gebruiken. Er wordt ingegaan op verschillende vormen van stemgebruik en houding.

Les 3:
De leerlingen leren hoe ze hun zang kunnen koppelen aan het acteren op een podium.

Les 4 (extern):
De vakdocent leert de leerlingen hoe de disciplines zang, theater en dans te combineren. De leerlingen analyseren een musicallied, bedenken er een theaterstukje en dansbewegingen bij. Ze leren zo hoe ze dansend kunnen zingen en acteren.

Les 5:
De leerlingen leren de vaardigheden zanghouding, podiumhouding, acterend zingen, zingend acteren, dansend zingen en acteren, stemexpressie te herkennen bij het bekijken van een musical.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Doe maar dramatisch
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • Er is een musical nodig. Dit kan de eindmusical van de klas zijn, maar ook een andere musical. De school kiest de musical zelf uit en regelt dit voordat de externe docent komt.

Overige informatie

Les 2 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent, welke met de leerlingen aan de slag gaat met de schoolmusical. Een aanbieder is te boeken via website Westland Cultuurweb.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.