Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 7

Kunstkracht

Breaking it down

Gedurende deze lessenserie verdiepen de leerlingen hun kennis van breakdance. Aan het einde van de serie hebben ze de houding, bewegingen en tradities van de hiphop-breakdancecultuur onderzocht en passen ze deze toe in een eindpresentatie of battle. 

Les 1 (extern):
De leerlingen leren naast de basiskennis betreft breakdance, enkele staande bewegingen, footwork dicht bij de grond, het begin van een freeze, minimaal één manier om naar de vloer te komen en één manier om weer omhoog te komen.

Les 2:
De leerlingen kunnen talenten benoemen van hun klasgenoten. De leerlingen leren breakdancebewegingen en gebruiken deze bewegingen in hun eigen dans.

Les 3 (extern):
De leerlingen maken in deze les kennis met verschillende stromingen binnen breakdance. Vanuit de bewegingsfrasen wordt gewerkt aan techniek, houding en het samenvoegen van leerlingen in groepen of ‘crews’ waarmee zij de presentatie gaat doen.

Les 4:
De leerlingen werken samen, leren improviseren, kijken kritisch naar de dansen binnen hun crew en beoordelen mogelijkheden en risico’s ervan en verwerken dit in een groepsstuk.

Les 5:
De leerlingen bereiden zich voor en presenteren hun dansen in de vorm van een battle.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Breakdance
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om filmpjes te tonen.
  • De mogelijkheid om muziek af te spelen (een smartphone met externe speakers kan goed werken).
  • Vier laptops.
  • Vier grote vellen.
  • Wekker of stopwatch.
  • Lootjes met de namen van de crews en een zak/doos.
  • Prijs voor de winnende crew.

Overige informatie

Les 1 en 3 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.

De leerlingen dragen bij voorkeur loszittende kleding en gymschoenen waarin gemakkelijk bewogen kan worden tijdens deze lessen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereo-installaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af. Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.