Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 6

Kunstkracht

Ik werk in het Westland

Leerlingen maken een eigen dans door onderzoeksopdrachten te volgen en zo te experimenteren met verschillende manieren van het verzinnen van bewegingen waarbij veel aandacht is voor reflecteren.

Les 1:
De leerlingen bedenken en selecteren verschillende ‘beroepen’ en maken er gelijk een beeld bij. De leerlingen maken samen bewegingsstukjes aan de hand van de beroepen.

Les 2:
De leerlingen ontdekken het bewegen met en anders gebruiken van attributen. Ze dansen met objecten en maken een dans die ze aan elkaar presenteren.

Les 3 (extern):
Een externe docent werkt aan ruimtegebruik tijdens het dansen. De docent behandelt o.a. compositie, opstelling, bewegings- en focusrichtingen, hoogtelagen en fysieke houding.

Les 4 (extern):
Een externe docent laat zien en ervaren hoe het begrip tijd bewegingen en dansstukken kan veranderen. Elementen als tempo, ritme en dynamiek komen aan bod en worden toegepast op het eigen werk van leerlingen.

Les 5:
De leerlingen repeteren en presenteren hun dans, ze leren feedback ontvangen en verwerken.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Ik werk in het Westland
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • Verschillende rekwisieten (zie lessen).
  • De mogelijkheid om filmpjes te tonen.
  • De mogelijkheid om muziek af te spelen.
  • Ruim lokaal/speellokaal.

Overige informatie

Les 3 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.

De leerlingen dragen bij voorkeur loszittende kleding en gymschoenen waarin gemakkelijk bewogen kan worden nodig voor deze lessen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereo-installaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af. Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.