Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 5

Kunstkracht

De schoolpleindans

De leerlingen werken vanuit improvisatie toe naar een gemeenschappelijke dans op het schoolplein die ze presenteren voor andere leerlingen en ouders.

Les 1:
De leerlingen leren diverse acties die ze op het schoolplein doen te verbeelden en baseren hier dansbewegingen op.

Les 2:
De leerlingen leren improviseren met attributen en inventariseren de mogelijkheden om dansbewegingen te maken met verschillende buitenspeelmaterialen en maken een dans.

Les 3 & 4 (extern):
Door herhalen, het ritmisch maken en vergoten stileren de leerlingen de speel beweging tot dansbeweging onder andere door gebruik van attributen als ballen, hoepels en springtouwen. De leerlingen kunnen hun dansbeweging onder begeleiding van een externe docent vastleggen, onthouden en presenteren.

Les 5:
De leerlingen kennen de overgangen en de plekken waar ze klaar gaan staan bij elk onderdeel van de presentatie. De hele presentatie wordt geoefend en gepresenteerd aan andere leerlingen en hun ouders.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema De schoolpleindans
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om muziek (buiten) af te spelen en benodigde muziek (zie lessen en muziek verkregen van externe vakdocent).
  • Buitenspeelmaterialen (zoals minimaal 5 tennisballen, 5 voetballen, 5 springtouwen, 5 hoepels), aanvullen met ander ‘dansbaar’ buitenspeelgoed (zoals elastieken en skippyballen).
  • Evt. een filmcamera of telefoon met opnamefunctie.

Overige informatie

Les 3 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af. Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.