Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 4

Kunstkracht

Een super supermarkt

In deze lessen gaan de leerlingen een choreografie aanleren, onthouden en deze uitvoeren volgens de aanwijzingen van een externe docent. Deze wordt gepresenteerd aan de leerlingen van een andere groep. 

Les 1:
De leerlingen gaan aan de slag met bodypercussie en maken en presenteren een korte dans waarbij ze een boodschappentas gebruiken.

Les 2:
De leerlingen leren naar elkaar kijken en zelf een bewegingsserie verzinnen en uitvoeren ter uitbreiding van hun choreografie van vorige week.

Les 3 & 4 (extern):
In deze lessen gegeven door een externe docent gaat het om het maken en aanleren van een choreografie waarvoor verschillende basistechnieken aangereikt worden, zoals het gebruik van ruimte, kracht(verschillen) en muziek. De leerlingen werken toe naar een dansshow.

Les 5:
De leerlingen leren eerst de overgangen en de plekken waar ze zelf en de rekwisieten klaar staan bij elk onderdeel van de dansshow. Na het oefenen, voeren ze de dansshow op voor publiek.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Een super supermarkt
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om muziek af te spelen.
  • Boodschappentassen (per vier leerlingen één tas).
  • Verschillende levensmiddelen in een voelzak (bijvoorbeeld een pakje drinken, leverworst, appel, sinaasappel, komkommer).
  • Producten die gespaard kunnen worden bij de supermarkt (AH mini’s, boerderijdieren, voetbalplaatjes, winterdorp etc.). Voor iedere leerling één ‘verzamelobject’.
  • Eventueel: een filmcamera of telefoon met videofunctie.

Overige informatie

Les 3 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.

De reeks wordt afgesloten met een presentatie voor een andere klas in les 5 onder begeleiding van de eigen leerkracht.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereo-installaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af. Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.