Verdiepingsreeks - Dans - PO groep 3

Kunstkracht

De dwaze dierentuin

In deze lessenreeks wordt gewerkt aan verschillende bewegingen en dansstijlen. De leerlingen geven een danspresentatie aan de eigen klas, waarin de eigenschappen van verschillende dieren het uitgangspunt zijn.

Les 1:
De leerlingen luisteren naar de muziek, herkennen de kenmerken van een dier hierin en beelden het betreffende dier vervolgens uit. Ze creëren een korte dans n.a.v. dier naar keuze.

Les 2:
Deze les wordt geanalyseerd welke manier van bewegen past bij welk persoon in de dierentuin, afhankelijk van de rol, leeftijd etc. Ze maken in tweetallen een bewegingsserie.

Les 3 & 4 (extern):
De externe docent gaat met het thema ‘dierentuin’ (incl. dieren en bezoekers) en streetdance, showdans, of een combinatie van dansstijlen aan de slag. Het kan een lange gezamenlijke choreografie zijn, maar ook een compilatie van diverse stukjes.

Les 5:
De dierentuin choreografie wordt geoefend en opgevoerd in de vorm van een presentatie.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema De dwaze dierentuin
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om filmpjes te tonen.
  • De mogelijkheid om muziek af te spelen.
  • Eventueel een filmcamera of een telefoon met camerafunctie.

Overige informatie

Les 3 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.

De reeks wordt afgesloten met een presentatie voor de eigen groep in les 5 onder begeleiding van de eigen leerkracht.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereo-installaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af. Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.