Extern aanbod - Theater - PO groep 7

Kunstkracht

Theaterbenaderingen

Workshop Beckett – Absurd spel (externe les)
De leerlingen leren in deze workshop in vogelvlucht iets over de Absurdisten en in het bijzonder het werk van Samuel Beckett. Tekstbehandeling staat hier centraal.

Workshop Molière – Commedia Dell’Arte (externe les)
De leerlingen leren in deze workshop in vogelvlucht iets over de Commedia dell’Arte, specifiek in de context van het werk van Molière. Tekstbehandeling staat hier centraal. Ze gaan daarbij in op verschillende fysieke types, uitvergroting van fysiek en emoties, stilering en spelfocus.

Workshop Brecht – Episch spel (externe les)
De leerlingen leren in deze workshop in vogelvlucht iets over de epische speelstijl die door Bertolt Brecht is ontwikkeld. Tekstbehandeling staat hier centraal. Er wordt ingegaan op het in en uit de rol stappen, verteltechnieken, vervreemdingstechnieken en wellicht ook zang.

Workshop Stanislavski – Ingeleefd spel (externe les)
De leerlingen leren in deze workshop in vogelvlucht iets over de ingeleefde speelstijl die door Stanislavski is ontwikkeld. Tekstbehandeling staat hierbij centraal. Leerlingen leren over zaken als het emotioneel geheugen, het magic if, subtekst etcetera.

Workshop Bezoek aan een toneelvereniging (externe les)
De leerlingen proeven aan de toneelvereniging en leren hoe een toneelvereniging werkt. Daarbij kan ingegaan worden op bijvoorbeeld de verenigingsgeschiedenis in woord en beeld, hoe er aan voorstellingen wordt gewerkt, keuze van repertoire, bijzondere projecten en repetities.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Theater
Thema Theaterbenaderingen
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops voor groep 7 staan in het teken van diverse theaterbenaderingen. Voor de workshops Beckett, Molière, Brecht en Stanislavski kunt u een externe aanbieder inhuren. Ook is er een workshop waarbij de leerlingen op bezoek gaan bij een lokale theatervereniging. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.