Verdiepingsreeks - Theater - PO groep 7

Kunstkracht

Wat zeg je?!

De leerlingen leren in deze reeks om te werken met verschillende soorten tekst: eigen verhalen, nieuwsberichten, sprookjes en korte theaterteksten. De leerlingen leren hun stem in te zetten, emoties te gebruiken, te werken met subtekst en geloofwaardigheid.

Les 1:
De leerlingen leren emoties in klank te gebruiken. De leerlingen een verhaal vertellen en verbeelden zonder dat ze vooraf weten waar het over gaat.

Les 2:
De leerlingen leren onderscheid maken tussen neutraal en met emotie spreken. Ze onderzoeken journaal en reclamespot en wat er gebeurt als je de kenmerken omdraait.

Les 3 (extern):
De externe docent gaat met de leerlingen in deze les het verhaal van bekend sprookje helemaal uitpluizen en in groepjes gaan ze het verhaal vanuit verschillende genres vertellen.

Les 4 (extern):
De leerlingen leren vanuit geloofwaardigheid en status invulling te geven aan een tekst. Hierbij wordt ook gewerkt met subtekst.

Les 5:
De leerlingen presenteren het materiaal uit dit verdiepende blok rondom tekstbehandeling.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Theater
Thema Wat zeg je?!
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om filmpjes te tonen.
  • Een aantal reeds aanwezige spullen uit de klas of het gymlokaal.
  • Korte krantenartikelen (zie bijlagen les 2).
  • Theaterteksten (zie bijlagen les 4).

Overige informatie

Les 3 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent. Een aanbieder is te boeken via website Westland Cultuurweb. De presentatie wordt begeleid door de eigen leerkracht.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.