Verdiepingsreeks - Theater - PO groep 6

Kunstkracht

Theatersport

Deze lessenreeks staat in teken van improviseren, lef hebben op de speelvloer, met elkaar samen spelen en aanvoelen wat werkt of niet werkt in een scène. Daarnaast leren de leerlingen vanuit de status van een personage, groot en klein te spelen en geavanceerd gebruik te maken van verschillende emoties in hun spel.

Les 1:
De leerlingen leren wat accepteren en blokkeren is en dat zowel verbaal als fysiek toe te passen. Ze leren in tekst en met hun lijf samen te spelen en zetten emoties in bij korte geïmproviseerde scènes.

Les 2:
De leerlingen leren hoe ze emoties in stem en lijf stapsgewijs kunnen vergroten en kunnen richten op een ander. Daarnaast leren ze stapsgewijs met elkaar een scène te veranderen en steeds grotere emoties toe te voegen.

Les 3:
De leerlingen maken kennis met de hoge en lage status en leren deze fysiek te spelen en toe te passen in een scène.

Les 4 (extern):
De externe docent zoomt deze les in op samenspel. Bij alle gekozen oefeningen staat samenspel in improvisatie voorop, waarbij er echt naar elkaar geluisterd en gekeken worden. De docent besteedt aandacht aan het evalueren van het proces en ‘vol overgave’ spelen.

Les 5 (extern):
In deze les begeleidt de docent een publieksbattle waarbij diverse improvisatievormen aan bod komen. Het publiek mag meebepalen waar de scène over gaat. Er wordt geïmproviseerd met emoties, bewegingen en houdingen, waardoor er scènes ontstaan.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Theater
Thema Theatersport
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • Kaartjes met opdrachten (zie bijlagen les 1).

Overige informatie

Les 4 en 5 worden gegeven door een externe vakdocent. Een aanbieder is te boeken via website Westland Cultuurweb.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.