Basisreeks - Dans - SO alle jaren

Kunstkracht

Jij en ik

Les 1:
Hoe zie ik eruit en wat kan ik allemaal? In deze les leren de leerlingen hun eigen lichaam beter kennen. We gaan onszelf goed bekijken.

Les 2:
In deze les gaan we meer kijken naar de ander. Hoe zie jij er uit, en wat kan jij allemaal? We krijgen plezier in het dansen en bewegen en durven ons zelf aan de ander te laten zien en horen.

Les 3:
We gaan veel samenwerken in tweetallen. We leren rekening te houden met elkaar en dansen met plezier samen. We oefenen om de leiding te nemen maar ook om de ander juist de beurt te geven.

Les 4:
Met de hele klas kunnen we veel meer dan alleen. Het is samen ook veel leuker! In deze les doen we veel groepsopdrachten. Naast dat we bewuster zijn geworden van onszelf, oefenen we nu ook om bewuster te worden van de ander en de ruimte om ons heen.

Les 5: 
In deze les herhalen we de hoogtepunten van de afgelopen 4 lessen. Deze les is een richtlijn: als een bepaalde oefening goed ging met jouw klas, gebruik deze les dan vooral om deze oefening te herhalen.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Jij en ik
Doelgroep SO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om muziek van internet af te spelen.
  • Prentenboek Ik ben ik van Mira Lobe.
  • Prentenboek Jij en ik, kleine beer van Martin Waddell.
  • Eventueel een spiegel.
  • Eventueel een touwtje of krijtje (om een lijn te duiden).

Overige informatie

Bij elke les staan er alternatieve opties die zijn aan te passen aan de moeilijkheidsgraad. Deze staan bij de lesfases onder ‘aanwijzingen’.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.