Basisreeks - Dans - SO alle jaren

Kunstkracht

Dansen op muziek

Les 1:
Samen met de leerlingen komen we erachter wat muziek is. Wat voor instrumenten heb je allemaal? Heb je een instrument nodig om muziek te maken, of zijn er meer mogelijkheden?

Les 2:
Door middel van het lichaam en een instrument gaan we muziek maken. Onze bewegingen passen we aan op de muziek. In deze les zal er voornamelijk aandacht worden gegeven aan de sociale doelen waarbij er interactie en fysiek contact zal zijn.

Les 3:
In deze les gaan we de muziek en de geluiden die we horen verbeelden en in beeld brengen. De muziek zal de inspiratie van de bewegingen zijn.

Les 4:
Deze les stimuleren we het plezier van het bewegen en dansen. De leerlingen oefenen met het vrij durven en kunnen bewegen.

Les 5: 
We gaan deze lessenreeks vrolijk afsluiten met een kleine terugblik. We gaan nog een keer met de tamboerijn, trompet en piano muziek maken. We durven nu vrij te bewegen op muziek, met ons lichaam als totaal maar ook met de lichaamsdelen los van elkaar.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Dansen op muziek
Doelgroep SO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om muziek van internet af te spelen.
  • Tamboerijn of trommel.
  • Potlood en papier.
  • Eventueel krijt, touw of schilderstape.

Overige informatie

Bij elke les staan er alternatieve opties die zijn aan te passen aan de moeilijkheidsgraad. Deze staan bij de lesfases onder ‘aanwijzingen’.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.