Basisreeks - Beeldend - SO alle jaren

Kunstkracht

Van prop tot kunstmuseum

Les 1:
De leerlingen laten zich, net als de architect Frank Gehry van het Gugenheimmuseum, inspireren door een prop papier. De prop leidt tot de basisvorm van hun gebouw die ze schetsen met houtskool.

Les 2:
De leerlingen laten zich, net als de architect Frank Gehry van het Gugenheimmuseum, inspireren door een prop papier. Vandaag gaan de leerlingen hun beste ideeën omzetten in klei.

Les 3:
De leerlingen maken diverse minikunstwerken met verschillende materialen en technieken. Gaan ze een schilderij of sculptuur maken? Wat vinden zij belangrijk om aan het publiek te laten zien?

Les 4:
De leerlingen maken hun eigen minimuseum voor hun minikunstwerken. Ze werken met verschillende materialen en technieken.

Les 5:
De leerlingen maken hun museum af en richten het in met hun kunstwerken. De leerlingen presenteren hun minimuseum aan hun medeleerlingen.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Beeldend
Thema Van prop tot kunstmuseum
Doelgroep SO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om afbeeldingen van internet te tonen.
  • Gereedschappen: schorten, onderleggers, kleigereedschap, scharen, kwasten, potloden, tape, lijm, touw, nietmachines.
  • Kunstmateriaal: Wit A4-papier, wit A2- of A3-papier, houtskool: wit opdrogende chamotteklei, satéstokjes, kleine voorgesneden stukjes papier, kleine stukjes hout, kleine stukjes textiel, ijzerdraad, chenilledraad, luciferdoosjes, schoenendozen, wc-rollen, karton, papier, rietjes, piepschuim, aluminiumfolie, vliegerpapier.

Overige informatie

Bij elke les staan er twee alternatieve opties die zijn aan te passen aan de moeilijkheidsgraad. Deze staan bij lesfase vier onder ‘aanwijzingen’.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.