Basisreeks - Dans - PO groep 8

Kunstkracht

Mixed up!

Les 1:
In deze eerste les gaat het over ballet. Na het maken van een woordweb van dansstijlen en een filmpje over ballet gaan de leerlingen aan de slag met de vijf basisposities. Eerst leren ze hun voeten te gebruiken, vervolgens hun armen. In het spelletje ‘Simon zegt’ leren de leerlingen de bewegingen toe te passen. De les wordt afgesloten met een cooling down.

Les 2:
In deze les gaan de leerlingen werken met moderne dans. Eerst leren ze de kenmerken van de moderne dans, en de verschillen met klassiek ballet. Vervolgens leren ze enkele kenmerken van moderne dans toe te passen. In tweetallen gaan ze aan de slag met het vertolken van een emotie in een korte dans. De les wordt afgesloten met een presentatie van alle choreografieën, waarbij de leerlingen raden welke emotie er wordt uitgebeeld.

Les 3:
In deze les gaan de leerlingen aan de slag met jazzdans en showmusical. In jazzdans, wat veel voorkomt in showmusical, wordt er veel samengewerkt. Na een duo-warming up gaan de leerlingen aan de slag met een jazzchoreografie. Aan het einde van de les dansen ze deze choreografie in een kring, zodat ze de impact van het dansen in een groep ervaren.

Les 4:
In de vierde les maken de leerlingen kennis met hiphop. Ze leren een korte choreografie aan. Die choreografie wordt vervolgens door de leerlingen toegepast in een battle. Tot slot worden de leerlingen uitgenodigd om de battle met improvisatie te doen.

Les 5:
In deze les gaan de leerlingen eerst aan de slag met het herkennen van de verschillende dansen. Vervolgens maken ze in groepjes een choreografie, waarin de verschillende stijlen naar voren komen. Met een andere klas als publiek voeren ze tot slot een ZAP-presentatie op, waar ze de verschillende stijlen laten zien.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Mixed up!
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om filmpjes en muziek af te spelen.
  • Eén stoel per leerling.
  • Twee banken (uit het speellokaal).
  • Een afstandsbediening.

Overige informatie

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.