Verdiepingsreeks - Media - PO groep 7

Kunstkracht

Video-installatie

De leerlingen maken kennis met het creëren van installatiekunstwerken d.m.v. verschillende technieken en media. Waarbij zelf filmen, bestanden op de computer plaatsen, bewerken van filmfragmenten op de computer en reflecteren aan bod komen. 

Les 1:
De leerlingen weten hoe ze een video-installatie kunnen maken.

Les 2:
De leerlingen maken hun Robot TV af en reflecteren op hun werk.

Les 3 & 4 (extern):
De leerlingen maken kennis met experimentele videokunst. Ze kunnen filmen met een camera en hiermee experimentele filmbeelden voor in hun Robot TV creëren. Ze kunnen hun filmfragmenten opslaan op de computer en editen in een videobewerkingsprogramma.

Les 5:
De leerlingen bouwen hun Robot TV op, documenteren hun installatie en reflecteren.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Media
Thema Video-installatie
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om afbeeldingen en filmpjes via een digibord te tonen.
  • De mogelijkheid om de leerlingen in drietallen te laten editen met een videobewerkingsprogramma op computers of laptops.
  • Eén camera per drie leerlingen.
  • Gereedschap: Scharen, stanleymes, tape, lijm, nietmachine.
  • Kunstmaterialen: Kartonnen doos per groepje (passend over een beeldscherm, bijvoorbeeld een bananendoos), stiften, verf, kwasten, folie, gekleurd papier, touw, aluminium folie, ijzerdraad, afgedankte kabels, elektriciteitsdraden, snoeren, mobieltjes, chenille draad, bierdoppen, etc.

Overige informatie

Westland Cultuurweb heeft drie leskisten met tien camera’s beschikbaar voor de Westlandse basisscholen. De leskist kan kosteloos geleend worden. Reserveer de leskist via deze pagina.

Les 3 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.


Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.