Verdiepingsreeks - Media - PO groep 3

Kunstkracht

Hocus Pocus

De leerlingen maken een betoverende stopmotion film en maken kennis met special effects zoals het green screen. De leerlingen leren hoe ze met een camera kunnen fotograferen, de bestanden op de computer kunnen plaatsen en hoe ze een animatiefilm kunnen maken in b.v. Windows Moviemaker. 

Les 1:
De leerlingen weten wat special effects zijn en hoe ze zelf special effects kunnen gebruiken voor hun stopmotion film. Ze maken gezamenlijk een storyboard, kunnen foto’s maken met een camera en een scène verbeelden.

Les 2:
De leerlingen maken kennis met betoverende effecten zoals geluid en visuele effecten. Ze weten hoe ze kunnen editen in een videobewerkingsprogramma. De leerlingen zien hoe ze bestanden kunnen plaatsen op de computer.

Les 3 & 4 (extern):
De leerlingen maken kennis met special effects zoals het green screen en hoe dit toegepast kan worden in het maken van een betoverende stopmotion film. Ze zien hoe er met bijvoorbeeld het green screen wordt gewerkt in een bewerkingsprogramma als Adobe Première. De leerlingen kunnen klassikaal met de externe docent de filmfragmenten van de voorgaande lessen editen tot een filmbestand.

Les 5:
De leerlingen maken een filmposter, bekijken de betoverende film en reflecteren hierop.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Media
Thema Stop motion / special effects
Doelgroep PO
Niveau Verdiepingsreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om afbeeldingen, filmpjes en geluidsfragmenten via een digibord te tonen.
  • De mogelijkheid om klassikaal te editen met een videobewerkingsprogramma op het digibord.
  • De mogelijkheid om de door de leerlingen gemaakte foto’s uit te printen.
  • Eén camera per drie leerlingen
  • Kunstmaterialen: Kleurpotloden, stiften en A3-papier.
  • Gereedschap: scharen en lijm.

Overige informatie

Westland Cultuurweb heeft drie leskisten met tien camera’s beschikbaar voor de Westlandse basisscholen. De leskist kan kosteloos geleend worden. Reserveer de leskist via deze pagina.

Les 3 en 4 worden gegeven door een externe vakdocent. Staat er nog geen aanbieder opgenomen op de website van Westland Cultuurweb? Neem dan contact op via info@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.