Rekenen - Vakoverstijgend - PO groep 2

Kunstkracht

Oriëntatie op getallen

Oriëntatie op getallen:

  1. Zo voelt dat (beeldende kunst). De leerlingen halen hun kennis over en ervaring met een dier op en kunnen de relatie leggen met hoe iets voelt. Ze leren verschillende materialen sorteren op hard en zacht (en voor de gevorderden ook nog scherp).
  2. Dierenritmes (muziek). De leerlingen leren werken met hun verbeeldingskracht en ze leren tellen door dieren te benoemen in een vast tempo.
  3. Zingend tellen (muziek). De leerlingen leren een tellied zoals De Zevensprong en leren zelf een lied maken met de tellen 1 t/m 10.
  4. Geometrische vormen (dans). De leerlingen leren met hun eigen lichaam en met elkaar een geometrische vorm uit te beelden.
  5. Rekenkundige begrippen (dans). De leerlingen kunnen onderscheid maken tussen langzaam en snel, groot en hoog, klein en laag en kunnen dit actief toepassen. Ook leren de leerlingen op basis van instructie via de trommel bepalen hoeveel stappen ze moeten nemen.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Vakoverstijgend
Thema Oriëntatie op getallen
Doelgroep PO
Niveau Rekenen
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per werkvorm. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

Bij het lesmateriaal vind je ook het bestand Werkvormkaarten Kunstkracht 10 vakoverstijgend groep 1+2. In dit bestand vind je alle werkvormen in taal en rekenen die voor groep 1+2 beschikbaar zijn. Deze kaarten zijn ook gedrukt beschikbaar op de Westlandse scholen. Als je op de eerste pagina van de werkvorm klikt, kom je automatisch in het bestand waarin de werkvorm volledig uitgewerkt is en waar je ook de benodigde linkjes naar filmpjes, muziek en websites vindt. Neem voor meer informatie contact op via info@westlandcultuurweb.nl

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.