Basisreeks - Dans - PO groep 7

Kunstkracht

Hiphop

Les 1:
In deze eerste les beginnen we met een introductie over hiphop. Wat is hiphop? Vervolgens warmen de leerlingen zich op. In de les staat basketbal centraal. Aan de hand van een filmpje over basketbaldans gaan de leerlingen aan de slag met hun eigen basketbalchoreografie. Vervolgens presenteren de leerlingen hun dansjes aan elkaar.

Les 2:
De leerlingen gaan vandaag aan de slag met de hiphopstijl ‘New style’. Na de introductie en de warming up gaan ze aan de slag met een korte choreografie in deze dansstijl. Vervolgens leren ze de bewegingen los herkennen en toepassen.

Les 3:
In deze les leren de leerlingen meer over de hiphopstijl ‘Locking’, waarbij je bewegingen pauzeert en ‘vastzet’. Ook gaan de leerlingen aan de slag met de Harlem shake. Op de muziek van James Brown passen ze enkele Locking-bewegingen toe.

Les 4:
In deze les leren de leerlingen breakdancepassen. Ze maken daar een dansje van. Dit is een voorbereiding op de volgende les, waarin de leerlingen aan de slag gaan met een battle.

Les 5:
In deze les gaan de leerlingen aan de slag met het fenomeen ‘battle’. Ze gaan ‘tegen elkaar’ dansen en leren wat respect daarbij is. Ze passen alle dansstijlen uit de vorige lessen toe.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Hiphop
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om muziek en filmpjes af te spelen.
  • Een kring stoelen, voor elke leerling één (min één stoel).
  • Ruim lokaal/speellokaal.

Overige informatie

De leerlingen hebben loszittende kleding en gymschoenen waarin gemakkelijk bewogen kan worden nodig voor deze lessen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.