Basisreeks - Dans - PO groep 6

Kunstkracht

DansKas

Les 1:
Vandaag gaan we aan de slag met de beroependans. De leerlingen gaan aan de slag met typisch Westlandse beroepen en leren deze uit te beelden in een dans. Dit kan een voorbeelddans zijn uit de les, maar ook gebaseerd zijn op de input van de leerlingen zelf. Uiteindelijk leren ze gezamenlijk een beroepenchoreografie van acht maten te dansen.

Les 2:
In deze les wordt voortgebouwd op les 1, maar dan met typisch Westlandse beroepen. In de les worden de voorbeelden tomatenplukker, veilingmeester, bloemensnijder en kassenbouwer uitgewerkt, maar je kunt natuurlijk ook met de klas voorbeelden verzinnen. De leerlingen leren een choreografie aan die ze uiteindelijk toepassen in een flashmob.

Les 3:
De leerlingen gaan dansen als robots. Dat is langzaam, emotieloos en stroef. Na een warming up wordt er aan de hand van een filmpje van Dansen met Do aan de slag gegaan met het zelf choreograferen van een robotdans. Tot slot laten de leerlingen hun robotdans aan elkaar zien.

Les 4:
In de vorige lessen is er al gewerkt met beroepen, Westlandse beroepen en robots. Nu gaan we daar één grote machine van maken. In drie groepen wordt er een machinedans gemaakt van beroepen, Westlandse beroepen en robots.

Les 5:
In deze les worden de grote dansmachine en de flashmob samengevoegd tot één presentatie. Deze wordt uiteindelijk opgevoerd voor een andere klas.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema DansKas
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om muziek en filmpjes af te spelen.
     

Overige informatie

De leerlingen hebben loszittende kleding en gymschoenen waarin gemakkelijk bewogen kan worden nodig voor deze lessen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.