Basisreeks - Dans - PO groep 5

Kunstkracht

Dans je dag

Les 1:
De leerlingen dansen met bewegingen die ze dagelijks in de badkamer maken, zoals haren kammen, tandenpoetsen en dergelijke. Ze doen dit afwisselend langzaam (alsof ze nog slaperig zijn) en snel (alsof ze haast hebben om niet te laat op school te komen).

Les 2:
De leerlingen dansen in de klas op hun eigen stoel. Bewegingen die je in de klas maakt zijn de basis voor de dans. Daarbij maken ze een afwisseling tussen klein bewegen (alsof je het stiekem doet) en groot bewegen (alsof je gewoon mag dansen in de klas).

Les 3:
De leerlingen dansen in deze les rondom het thema vriendschap. In houding en beweging  maken ze een kort dansverhaal waarin ze elementen uit vriendschap verbeelden, zoals elkaar leuk vinden, samen spelen, ruzie maken etcetera.

Les 4:
Vandaag behandelen we het thema sport. De leerlingen werken toe naar het maken van een kleine sportdans. Aan de hand van twintig afbeeldingen van sporten verzinnen ze sportbewegingen.

Les 5:
De leerlingen gaan aan de slag met alle bewegingen uit de vorige vier lessen. Hier wordt eerst een groepsdans van gemaakt. Vervolgens zullen de leerlingen in kleinere groepjes hun eigen variatie hierop maken.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Dans je dag
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om muziek af te spelen.

Overige informatie

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.