Basisreeks - Dans - PO groep 3

Kunstkracht

Wonderlijke Waterwereld

Les 1:
De leerlingen warmen zich op door middel van geleide improvisatie. Vervolgens wordt er ingegaan op golven met het lichaam en stopdans. De les wordt afgesloten met een reflectie. Er wordt gebruik gemaakt van spanning en ontspanning van de spieren, bewustwording van de ruimte bevorderen en diversiteit in snelheid van bewegingen.

Les 2:
De leerlingen warmen zich op door middel van een geleide improvisatie. Daarna wordt er in tweetallen gedanst. Hierbij wordt extra gelet op de maat van de muziek. Vervolgens wordt er weer gewerkt met een stopdans. Er wordt, naast de aspecten uit les 1, ook ingegaan op het goed kijken naar anderen en het samen dansen. Ritme staat centraal.

Les 3:
De leerlingen warmen zich op door middel van geleide improvisatie. Vervolgens gaan ze verschillende zee-elementen uitbeelden. De leerlingen leren een eenvoudige choreografie aan en sluiten weer af met een stopdans. Het accent ligt in maat, ritme en samenspel.


Les 4:
De leerlingen experimenteren in deze les met verschillende manieren van bewegen, door gebruik te maken van verschillende lichaamsdelen. Ook wordt er weer gewerkt met een eenvoudige choreografie.

Les 5:
De leerlingen warmen zich op door middel van attributen en een improvisatie met deze attributen. Daarna wordt de choreografie uit de eerder lessen weer opgepakt, herhaald en afgemaakt. Tot slot wordt deze choreografie opgevoerd door de klas.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Wonderlijke Waterwereld
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om filmpjes/muziek van internet af te spelen.
  • Attributen: stroken blauw en groen cr√™pepapier, gekleurde sokken.

Overige informatie

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.