Basisreeks - Dans - PO groep 2

Kunstkracht

Kijk eens wat ik kan met mijn lichaam!

Les 1:
De leerlingen onderzoeken hoe ze met hun handen op verschillende manieren kunnen dansen en ervaren de zeggingskracht daarvan. Dit doen ze alleen en in tweetallen. Ontdekken en ervaren staat centraal in deze les.

Les 2:
De leerlingen dansen op verschillende manieren met hun voeten en verbeelden daarbij verschillende emoties. De leerlingen dansen alsof hun voeten telkens in iets anders veranderen, net zoals de voeten van het heksje Platvoetje telkens veranderden wanneer het toveren niet goed lukte.

Les 3:
De leerlingen dansen telkens met een ander lichaamsdeel. Ze onderzoeken hoe ze op verschillende manieren met hun lichaamsdelen kunnen dansen: je kunt er mee draaien, schudden, buigen en strekken. De leerlingen benoemen en herkennen verschillende lichaamsdelen en bewegen ze strak en staccato zoals een robot.

Les 4:
De leerlingen dansen alsof ze met een verfkwast gaan schilderen in de ruimte om hen heen. De leerlingen maken met verschillende lichaamsdelen patronen en figuren in de ruimte.

Les 5:
De leerlingen maken met hun hele lichaam een stempeltekening. Ze doen alsof ze en stempel zijn en de hele vloer versieren met kleurige stempels.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Kijk eens wat ik kan met mijn lichaam!
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

  • De mogelijkheid om filmpjes/muziek van internet af te spelen in het lokaal.
  • Eventueel: het prentenboekje ‘Platvoetje’.
  • Een stempelkussen en een stempel.

Overige informatie

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.