Cultuureducatie marktplaats

Actief : Leren lezen met muziek

Met gezellige liedjes en met een lekker ritme wordt leren lezen een feestje!

Een serie muzieklessen die aansluit bij de leesmethodes Veilig leren lezen (Maan- en Kim-versie) of Lijn 3. De lessen zijn wekelijks in de periode tussen de zomervakantie en de kerstvakantie.

De kinderen leren liedjes en doen muzikale activiteiten die de aangeboden letters, woordenschat, klanken en leeslesjes bevatten. Elke leesmethode heeft zijn eigen liedjes die helemaal aansluiten bij de thema’s en de leesboeken zodat de lessen echt een onderdeel worden van de aangeboden methode in de klas.

Het doel van deze lessenserie:

Door leeslessen met muziek te combineren blijft de lesstof beter hangen, kunnen de kinderen actief bezig zijn en is het extra leuk om te leren. Door lees-en muziektijd met elkaar te combineren neemt het samen minder onderwijstijd in beslag dan afzonderlijk.

De liedjes zijn door de vakdocent speciaal geschreven bij deze methodes. Elk hoofdstuk uit de methode heeft zijn eigen liedje met bijbehorend thema.

In samenwerking met de school kan er eventueel na een aantal thema’s een kleine presentatie worden verzorgd voor ouders en belangstellenden.

Bij Muziekmeesters Westland is altijd aanbod op maat samen te realiseren. Neem vrijblijvend contact op via info@muziekmeesterswestland.nl

Doelgroepen

  • PO groep 3

Disciplines

  • Muziek
  • Vakoverstijgend

Duur
15x 30 min.

Voorwaarden

De school werkt met Veilig leren lezen of Lijn 3.

Kosten
500,-

Log in om lesmateriaal te downloaden
Aanbieder

Muziekmeesters Westland

Bezoekadres (hoofd)locatie
Kon. Julianaweg 160
2691 GH 's-Gravenzande

Mobiel: 0641254207
http://www.muziekmeesterswestland.nl

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.