Cultuureducatie marktplaats

Actief : Lesprogramma 'Westlandse buitenplaatsen'

Interactief de tijd van Westlandse buitenplaatsen leren kennen.

Bewonder, beleef en creëer tijdens een bezoek aan de expositie Buitenplaatsen in het Westlands Museum. Westlandse buitenplaatsen werden in de Gouden Eeuw gebouwd door rijke kooplieden om in de zomer de stinkende stad te ontvluchten. Cultuurweb heeft in opdracht van het museum een educatief project bij deze tijdelijke tentoonstelling ontwikkeld, geschikt voor de groepen 5-8 van het primair onderwijs.

In het museum worden de klassen ontvangen door leden van de familie Goudesteijn. Aan de hand van actieve opdrachtkaarten en met behulp van de digitale ontwerptafels ontdekken de leerlingen de expositie en bewonderen ze het buitenverblijf en de tuinen. Vervolgens creëren de leerlingen met de hele klas vol inspiratie een zelf ontworpen buitenplaats. Vooraf aan het bezoek ontvang je een lesbrief met duidelijke informatie en inspirerende opdrachten ter voorbereiding. Deelnemen kan tot medio maart 2020.

Klik hier om je aan te melden.

Doelgroepen

  • PO groep 5
  • PO groep 6
  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Erfgoed

Duur
Bezoek aan museum: 1,5 uur (van 9.00 - 10.30 uur)

Voorwaarden

Tijdens het museumbezoek wordt een groep in maximaal vier subgroepen van maximaal acht leerlingen gesplitst. Voor elke subgroep is een begeleider (ouder, leerkracht of stagiair) nodig.

Kosten
30 euro per klas

Log in om lesmateriaal te downloaden
Aanbieder

Westlands Museum

Bezoekadres (hoofd)locatie
Middel Broekweg 154
2676 KL Honselersdijk

Tel: 0174-621084
http://www.westlandsmuseum.nl

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.