Cultuureducatie marktplaats

Actief : De kleine kapitein

Kennismaken met klassiekers van de jeugdliteratuur.

De kleine kapitein aan het roer van de ‘Nooitlek’, wijdbeens, met zijn ogen op de kim... Samen met Marinka, Dikke Druif en Bange Toontje vaart hij over de wereldzeeën, komt in vreemde landen en trotseert alle gevaren. Deze klassieker werd geschreven door Paul Biegel (meesterverteller met een rovershart) en won de Gouden Griffel in 1972. 

Het project rondom de Kleine Kapitein begint met een bezoek aan de bibliotheek. Tijdens dit bezoek wordt het project bij de kinderen geïntroduceerd. Na het bezoek gaan de kinderen “op reis” met een aantal rugzakjes gevuld met een collectie prachtige boeken over ontdekkingsreizen, de zee en schepen. Gedurende de volgende 8 weken leest de leerkracht het boek De ‘grote’ Kleine Kapitein met daarin alle 3 de delen over de Kleine Kapitein voor. Voor de kinderen is er een werkboekje en in de leerkrachtenhandleiding worden suggesties gegeven voor verdere verwerking van het thema. Een project vol avontuur voor kleine en grote ontdekkingsreizigers.

 Tip: Is het boek van De kleine kapitein na acht weken nog niet uit? We hebben extra uitleen-exemplaren voor u klaarliggen! Zodat u en uw kinderen weten hoe dit heerlijke verhaal afloopt!

Doelgroepen

  • PO groep 4

Disciplines

  • Literatuur & Filosofie

Duur
8 weken

Kosten
€40,00

Log in om lesmateriaal te downloaden
Aanbieder

Stichting Bibliotheek Westland

Bezoekadres (hoofd)locatie
Voorstraat 88
2685 EP Monster

Tel: 0174-226404
http://www.bibliotheekwestland.com

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.