Workshop

Workshop Landschapschilderen in pastelkrijt

Op dit moment is in het Westlands Museum een expositie van Leendert Scheltema (1876-1966) te bewonderen, een kunstenaar die in het Westland gewoond en gewerkt heeft. Hij is op Ameland geboren en is daar vaak teruggekeerd om te schilderen. Hij was leerling en bewonderaar van Jan Toorop. Zij bewonderden elkaars werk wederzijds. Leendert werkte in de nieuwe stijlen die in zwang waren in die tijd, Het impressionisme, pointilisme en luminisme. Hij maakte veel landschappen maar was ook bedreven in het maken van portretten.

Marja Ouwerling van Creatief Centrum 't Atelier begeleidt je in deze workshop van 2,5 uur bij het maken van een landschap in pastelkrijt. Gestart wordt met een korte rondgang over de Scheltema-expositie, gevolgd door een uitleg over de techniek en werkwijze. Bij goed weer gaan we natuurlijk buiten in de museumtuin schilderen, en anders comfortabel in De Hooiberg. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

De workshop start om 13.30 uur en wij zorgen voor alle materialen. Je hoeft dus niets mee te nemen. Een kopje koffie of thee bij binnenkomst is bij de prijs inbegrepen. Er geldt een maximum van 12 deelnemers.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Locatie
Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675KL Honselersdijk

Datum:
wo 15 dec 2021

Tijd:
13:30 - 16:00 uur

Prijs:
€ 15,00. Voor houders van een museumkaart geldt een korting van € 3,-.

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:

Disciplines

Beeldend

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.