Fonds Westland ondersteunt museum

Gepubliceerd op woensdag 7 mei 2014

Zondag 4 mei was een feestelijke dag voor het Westlands Museum. De speciale kindermiddag trok enorm veel ouders met kinderen, die zich vermaakten met kistjes timmeren, peren dunnen, radijs eten, potten persen en klokveilen.

Maar net zo feestelijk was het bezoek dat dhr. Jan Kleijberg, voorzitter van Fonds Westland, aan het museum bracht. Voorafgaand aan een van de veilingkloksessies overhandigde hij aan Jan Prins van het Westlands Museum een cheque, ter waarde van maar liefst € 50.000.
Dit bedrag wordt benut om de plannen voor revitalisering van het museum waar te kunnen maken. Naast een eenmalige subsidie van de gemeente Westland, dient het museum ook een forse eigen financiële inbreng te leveren. Nadat eerder al beheerstichting Loswal “De Bonnen” en de Rabobank een toezegging hebben gedaan, is het Westlands museum nu fors op tempo met het vormen van een eigen investeringspot. De toekenning door Fonds Westland vormt daarin een belangrijk onderdeel.

De vernieuwing van het museum gaat op 8 september van start. In de periode tot 1 mei 2015 is het museum dicht en vinden de verbouwingen plaats. Belangrijkste onderdeel is de vernieuwing en modernisering van de museumpresentatie, waarbij aan de hand van het historische verhaal wordt uitgebeeld hoe de Westlandse (glas)tuinbouw geworden is tot de hightech sector van nu. Voor kinderen komen er interactieve, educatieve presentatiemogelijkheden. Verder worden de klimatologische omstandigheden van het museumgebouw verbeterd en krijgen de facilitaire ruimtes een facelift