Wintereditie Podium Westland

Gepubliceerd op dinsdag 22 april 2014

Het jaarlijkse Westlandse cultuurfestival Podium Westland vindt dit jaar niet plaats in september, maar in december. Het bestuur van Stichting Podium Westland heeft bewust gekozen voor een ‘wintereditie’ vanwege het grootse culturele feest in het kader van 10 jaar Gemeente Westland in juni. De wintereditie van Podium Westland vindt evenals de vorige edities plaats in het centrum van Naaldwijk, op verschillende locaties als Bibliotheek Westland, Oude Kerk, Pax en WestlandTheater De Naald.

De zevende editie van het culturele evenement Podium Westland stond gepland op zaterdag 6 september 2014. Echter, vanwege organisatorische redenen is besloten om deze datum te verplaatsen naar een datum in de winter. Dat is zaterdag 20 december 2014 geworden. De reden hiervoor is dat veel culturele gezelschappen en verenigingen al in juni optreden tijdens het feestweekend van 10 jaar Gemeente Westland.
Na overleg met enkele grote gezelschappen bleek dat het voor velen niet haalbaar is om op 6 september, direct na de zomervakantie en vlak na dit jubileumfeest van Gemeente Westland, opnieuw iets gedegen in elkaar te zetten voor Podium Westland. In goed overleg is daarom besloten om van Podium Westland een eenmalige wintereditie te maken op 20 december, waarbij opnieuw het uitgangspunt is om een spetterend en veelzijdig cultureel festival neer te zetten waar gezelschappen en individuen uit Westland zich kunnen presenteren.

Aanmelden
Podium Westland biedt individuen en groepen/verenigingen die actief zijn in de podiumkunsten en beeldende kunst een podium. Het is dé ultieme gelegenheid om je talenten te tonen aan het Westlandse publiek. Aanmelding voor Podium Westland verloopt via de koepelorganisaties. Via deze organisaties krijgt iedereen bericht over de aanmeldingsprocedure. Wie niet is aangesloten bij één van de koepelorganisaties, maar wel interesse heeft om deel te nemen, kan een e-mail sturen naar podiumwestland@live.nl met daarin het soort optreden en adresgegevens vermeld. Deelname is afhankelijk of het optreden binnen de doelstellingen van Podium Westland past en of er genoeg beschikbare ruimte is.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Podium Westland via Twitter (twitter.com/PodiumWestland) en Facebook (facebook.com/PodiumWestland).