Expositie: Met Andere Ogen in KunstHalte 6

Gepubliceerd op donderdag 16 september 2021

Zaterdag 2 oktober 2021 is het eindelijk zover: de officiële opening van KunstHalte 6! Om 14.00 u vindt de feestelijke opening van KunstHalte 6 aan het Zuideinde in Naaldwijk plaats. Cultureel verbinder Arne Weverling geeft de aftrap voor dit hernieuwde kunstcentrum in het hart van het Westland en opent de eerste expositie genaamd ‘Met Andere Ogen’. Tijdens openingstijden is iedereen van harte welkom om binnen te lopen en te genieten van steeds wisselende exposities van hedendaagse beeldende kunst en andere culturele activiteiten.

De vier Rotterdamse kunstenaars in deze expositie 'Met Andere Ogen' van KunstHalte 6 vormen samen een ‘zwerm’ van diverse pluimage. Ze trekken geregeld samen op, maar hebben ieder een eigen karakteristieke uitingsvorm in weefsel, stof, vilt of op het schilderdoek. Speciaal voor de opening van KunstHalte 6 strijkt ‘De Zwerm’ vanaf begin oktober een ruime maand neer in Naaldwijk.

Schilder Caroline Bijvoet maakte speciaal voor deze expositie ‘Gekast’. Een locatiegericht drieluik over werken in het Westland: Gepot, Gesneden, Geplukt. Caroline zal in KunstHalte 6 tijdens een ‘Artist Talk’ op zondag 24 oktober om 15.30 u meer uitleg en achtergronden geven bij haar schilderijen.

Caroline Grootenboer maakt veelzijdige modulaire textielkunst. Organisch van vorm en zacht aanvoelend. Puur, duurzaam en geluiddempend. Haar performance, de kleurenwisseling van het kunstwerk, vindt plaats op zondag 24 oktober om 13.30 u. Op zondag 31 oktober zal ze een viltworkshop geven.

Schilder Annejole Jacobs-de Jongh (winnaar Sterren op het Doek 2019) typeert met haar serie ‘Take Your Time’ verschillende periodes uit de afgelopen honderd jaar aan de hand van beeldcollages met teksten en portretten. Op zondag 17 oktober tijdens ‘Meet the Artist’ vertelt Annejole over haar werk en over haar portretten op maat.

Theo Rooden presenteert ogenschijnlijk kraakheldere geometrische wandkleden. Van dichtbij blijkt het raadselachtig hoe draden het weefsel vormen en diepte suggereren in het platte vlak. Theo Rooden is aanwezig in KunstHalte 6 op zondag 10 oktober. In een ‘Artist Talk’ om 14.00 u gaat hij in op zijn weverschap en de totstandkoming van zijn werken.

In de expositie ‘Met Andere Ogen’ krijg je de unieke mogelijkheid om ook via geluidsfragmenten even in de hoofden van deze vier kunstenaars te kruipen. Zij vertellen over hoe ze, ieder op hun eigen wijze, de werkelijkheid vertalen in kunst, en (laten) zien wat ons in de waan van de dag vaak ontgaat. We zijn zo vaak te druk om ons nog te realiseren wat we zien. Kijk eens ‘Met Andere Ogen’ en take your time... Om deze verhalen te kunnen beluisteren is het handig als je je mobiele telefoon met een koptelefoontje meeneemt als je de expositie in KunstHalte 6 bezoekt.

I.v.m. de coronamaatregelen staan ze een maximaal aantal bezoekers tegelijk in de ruimte toe. Let op de gepaste afstand van 1,5 meter. Het werk van de kunstenaars is iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur te bewonderen én te koop. De toegang is gratis. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door DK Grafisch Ontwerp, Kbite, Koppelaar MixMedia, Van der Meer Verzekeringen en WEA Accountants en Adviseurs. De verbouwing van KunstHalte 6 is mede mogelijk gemaakt door HUBO ’s-Gravenzande.